radegunda_oreviji_header


Pozdrav iz kuhinje

Pred časom me je energična in prijazna gospodična povabila na kavo. Nikakor nisva mogli uskladiti urnikov, saj veste – moderen človek in vse njegove obveznosti. Pa nama je na koncu le uspelo. Kofeinski napitek je bil res odličen in zadnji požirek je zapečatil povsem predrzno idejo. Nastajati so začeli zametki prve življenjsko stilne revije na področju kulinarike pri nas. Sledili so burni ustvarjalni sestanki novinarke Mateje in kulinarične navdušenke Polone, ki sta se jim pridružili še oblikovalka Kristina in ljubiteljica družbenih omrežij Tamara. Složno je bilo potrjeno, da gre za sanjski projekt, in idejam ni bilo videti konca.

»Radegunda?« »Ja, Radegunda!« »Kaj pa je Radegunda?« »Kdo je Radegunda?« so nas spraševali tisti, ki smo jim zaupale ime nastajajočega medija, še ko je bila to skrivnost. Verjetno se o pomenu sprašujete tudi vi? Revija je dobila ime po zavetnici kuharic, ki ji bomo v eni izmed prihodnjih številk prav gotovo namenili prostor in se o njej razpisali. Tokrat pa vam predstavljamo našo Radegundo, najbolj šik, gostoljubno in ustvarjalno gostiteljico, ki se rada razvaja, odlično kuha, raziskuje, vihra od pulta do hladilnika pa do štedilnika in odkriva pokrovke po drugih kuhinjah. Z vedno polno malho novih receptov in idej, z vso srčnostjo ter predanostjo kulinariki si prav gotovo zasluži naziv kulinarične muze. Radegunda celostno povezuje umetnost kuhanja in življenjski stil ter daje prednost dobrim zgodbam. Z izvirno grafično podobo in ob spremljavi vrhunskih fotografij je nujno čtivo modernih kulinaričnih navdušencev. Na prodajnih policah bo v vsakem letnem času.

Iskreno lahko povemo, da smo se projekta lotile iz golega navdušenja in vanj vložile vso strast, ki jo premore le ženska energija, pri čemer so pika na i znanje, strokovnost in izkušnje, ki jih imamo kot posameznice. Hvala vsem za podano roko, sodelovanje in zaupanje že pri prvi številki. Vi, drage bralke in bralci, pa upamo, da boste neskončno uživali ob Radegundinem muzanju. Naj vas prebiranje popelje do novih kulinaričnih podvigov.

Mateja Delakorda, odgovorna urednica